Meer bedrijven failliet in mei, vooral in de handel en bouw

In de afgelopen maand mei is het aantal faillissementen opnieuw gestegen. Maar liefst zestien bedrijven meer werden failliet verklaard dan in april, wat neerkomt op een stijging van 7 procent. Met name in de handel en de bouwsector hebben bedrijven het zwaar te verduren gehad.

Ondanks de toename blijft het aantal faillissementen nog steeds onder het niveau van vóór de uitbraak van de coronapandemie, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op maandag.

Niettemin is het aantal faillissementen in de eerste vijf maanden van dit jaar ruim de helft hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Met name de handelssector was ook in mei de bedrijfstak waar de meeste faillissementen werden uitgesproken. In totaal ging het om 45 faillissementen, een stijging van 5 procent ten opzichte van april.

Daarna volgde de bouwnijverheid met 44 faillissementen, ten opzichte van 29 in de voorgaande maand. Beide sectoren behoren tot de grootste bedrijfstakken. Relatief gezien werden in mei echter de meeste faillissementen uitgesproken in de horecasector. In deze sector gingen maar liefst 33 bedrijven failliet, tegenover 17 in april.

Wil je jouw bedrijf financieel gezond houden en de juiste stappen nemen om risico’s te beperken? Neem dan vandaag nog contact op met Andersdoen Administratie, jouw betrouwbare partner op het gebied van boekhouding en financieel advies in Leeuwarden. Ons ervaren team staat klaar om je te helpen met jouw boekhoudkundige behoeften, zodat jij je kunt concentreren op de groei van je onderneming.

Als zzp’er is het essentieel om een professionele boekhouder in te schakelen die je helpt bij het beheer van je financiën en het voldoen aan fiscale verplichtingen. Bij Andersdoen Administratie begrijpen we de uitdagingen waarmee zzp’ers worden geconfronteerd en bieden we op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften.

Of je nu hulp nodig hebt bij belastingaangiften, het opzetten van een efficiënt boekhoudsysteem of strategisch advies wilt ontvangen om je bedrijf te laten groeien, wij staan voor je klaar. Neem contact met ons op via info@andersdoenadministratie.nl of via de contact pagina en ontdek hoe Andersdoen Administratie jou kan ondersteunen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top