Ondernemers stoppen vanwege regeldruk en schulden steeds vaker uit zichzelf

De coronapandemie heeft een enorme impact gehad op het bedrijfsleven en heeft geleid tot veel sluitingen. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn maar liefst 33.137 bedrijven gestopt, wat een stijging van 22 procent is ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit heeft te maken met verschillende factoren, zoals de krapte op de arbeidsmarkt, de regeldruk en de opgelopen coronaschulden.

Veel ondernemers hebben ervoor gekozen om weer in loondienst te gaan vanwege de moeilijkheid om gekwalificeerd personeel te vinden. Daarnaast hebben ondernemers te maken met veel wet- en regelgeving, wat een enorme uitdaging kan zijn. Daarbij hebben tienduizenden ondernemers grote moeite met het terugbetalen van hun corona-belastingschuld. Er zijn ruim 73.000 ondernemers die uitstel van betaling hebben aangevraagd, maar nog niets hebben afgelost.

Het is begrijpelijk dat ondernemers in deze tijd moeilijke beslissingen moeten nemen en de keuze maken om te stoppen. Echter, het is belangrijk om te beseffen dat er opties zijn. Ondernemers die in de problemen komen, kunnen zich melden voor een individueel traject. Hiermee kunnen zij ondersteuning krijgen om hun bedrijf weer op de rails te krijgen.

Verschillende sectoren en bedrijven staan te springen om vakmensen, dus voor degenen die weer in loondienst willen gaan, zijn er mogelijkheden. Daarnaast zijn er ook alternatieve financieringsmogelijkheden beschikbaar om ondernemers te helpen hun belastingschuld terug te betalen.

Als administratiekantoor begrijpen wij hoe uitdagend deze tijd kan zijn voor ondernemers. Wij willen onze klanten graag ondersteunen en helpen bij het vinden van oplossingen om hun bedrijf te laten groeien. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij jouw administratie. Wij ondersteunen jou in een financiĆ«le gezondheid van jouw bedrijf. Samen zullen we de uitdagingen van deze tijd aangaan. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top