Waarom het hebben van een boekhouder essentieel is voor ondernemers en hoe het zichzelf terugbetaalt

Als ondernemer wil jij je graag focussen op jouw core business, maar het bijhouden van de boekhouding is net zo belangrijk. Misschien denk jij: dat kan ik wel zelf, maar pas op! Het zelf doen van de boekhouding kan zorgen voor veel stress en fouten. Het is dan ook essentieel om een boekhouder te hebben die jou kan helpen bij het bijhouden van jouw financiële administratie.

Bij Andersdoen Administratie weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om een boekhouder te hebben. Het bijhouden van de boekhouding is namelijk meer dan alleen cijfers invoeren. Een goede boekhouder heeft kennis van wet- en regelgeving, kan advies geven en kan jou helpen om financiële doelen te behalen. Door de expertise van een boekhouder kan jij je richten op jouw onderneming en hoef jij je geen zorgen te maken over de financiële administratie.

Een veelgemaakte fout die ondernemers maken is het niet bijhouden van de administratie. Het lijkt misschien niet belangrijk om alle bonnetjes te bewaren, maar als jij geen overzicht hebt van jouw inkomsten en uitgaven dan kan dit zorgen voor problemen bij bijvoorbeeld de Belastingdienst. Daarnaast kan het zelf doen van de boekhouding zorgen voor fouten en een gebrek aan inzicht in de financiële situatie van jouw onderneming. Dit kan uiteindelijk leiden tot hoge kosten en zelfs tot het faillissement van jouw bedrijf.

Een andere veelgemaakte fout is het niet begrijpen van de wet- en regelgeving. Het is begrijpelijk dat jij je liever richt op jouw onderneming dan op de wet- en regelgeving, maar het is wel belangrijk om hier voldoende kennis van te hebben. Een boekhouder kan jou hierbij helpen en advies geven over bijvoorbeeld belastingaangifte en het opstellen van facturen.

Als jij nog geen boekhouder hebt, is het dus zeker de moeite waard om er een te overwegen. Het inhuren van een boekhouder lijkt misschien een grote kostenpost, maar op termijn betaalt het zichzelf terug. Een goede boekhouder kan jou helpen om kosten te besparen en om financiële doelen te behalen.

Bij Andersdoen Administratie staan wij voor een persoonlijke aanpak en transparantie. Wij willen jou helpen om het beste uit jouw onderneming te halen en jouw financiële administratie op orde te houden. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via info@andersdoenadministratie.nl of vul ons contactformulier in. Wij helpen jou graag verder!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top